Elektrische fiets kopen? Lees hier de tips

elektrische fiets kopen

Wat moet u weten voordat u een e-bike aanschaft?


De elektrische fiets wordt steeds populairder. Dat merken wij ook omdat er steeds meer vraag naar komt. Het imago als fiets dat geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn of andere klachten hebben heeft het al lang niet meer. Dit merk je aan de nieuwe elektrische fietsen die niet meer van de oude fiets zijn te onderscheiden. Ook is er steeds meer vraag naar stoere en hippe elektrische fietsen. Modellen zoals een Pick-up fiets en zelfs omafietsen zijn tegenwoordig te verkrijgen als e-bike.`

Een elektrische fiets kopen is niet iets wat je binnen een paar tellen doet. Denk goed na welke framehoogte bij jou past en welke ondersteuning jij het fijnst vindt. Zo heeft een e-bike (synoniem voor elektrische fiets) verschillende aandrijvingen. Je hebt bij een elektrische fiets keuze in een voorwiel-, midden- en achterwielmotor.

Bij een elektrische fiets met voorwielmotor heb je het gevoel dat je getrokken wordt. Een voordeel is dat deze elektrische fiets beschikt over een dichte kettingkast, wat weinig onderhoud nodig heeft. Ook kan je kiezen voor een voorwielmotor met open kettingkast. Een aantal van deze fietsen beschikken over een vrijloopmotor zodat je ook licht kan fietsen als de accu onverhoopt leeg is. Een nadeel van een voorwielmotor is dat niet iedereen het fijn vindt omdat het wat onnatuurlijker aanvoelt. Ook zijn de motoren niet geschikt voor heuvelachtig gebied.

Bij een elektrische fiets met een middenmotor beschik je over een zeer krachtige motor die je tegen de heuvel op en tegen zeer harde wind niet in de steek laat. Bij een middenmotor heb je de keuze in een open of gesloten kettingkast. Dit heeft ook te maken met het aantal en soort versnellingen wat u de voorkeur geeft. Twee minpunten van een middenmotor zijn dat je de motor vrij goed hoort en het zwaarder trappen wordt mocht de accu onverhoopt leeg raken.

Bij een elektrische fiets met achterwielmotor beschik je over een krachtige motor die een wat natuurlijke ondersteuning geeft. Hier heb je het gevoel dat je een duwtje in de rug krijgt. Bij een achterwielmotor heb je altijd een open kettingkast. Een nadeel is dat dit wat meer onderhoud vergt.

De prijzen kunnen heel erg uiteen lopen van een elektrische fiets. Het is aan jou de keus wat jij belangrijk vindt. Zo zijn bij Sparta en Batavus de E-motion fietsen het goedkoopst en bij Gazelle de Innergy of Panasonic. Ben je op zoek naar wat meer krachtige ondersteuning dan kan je uit de voeten met de wat duurdere types van Sparta, Batavus, Giant en Gazelle. Hier kan je denken aan de ION, Bosch, Yamaha, Prime en Impulse. Een elektrische fiets kopen doe je dus niet zomaar. Informeer jezelf eerst goed!

Bekijk korte fimpjes van de verschillende aandrijvingen van een elektrische fiets:

Voorwielmotor

Middenmotor

Achterwielmotor

Weet je niet welke framehoogte je nodig hebt voor jouw elektrische fiets? Bekijk de uitleg hoe je dit kan meten:

Framehoogte

Of wil je een uitleg over de accu keuzes van een elektrische fiets? Bekijk deze korte film:

Accu keuze

 

elektrische fiets kopen

terug

USP ebikewinkel Verzending GRATIS
USP ebikewinkel Op afspraak geleverd
USP ebikewinkel Altijd 10% korting of meer
USP ebikewinkel Geheel rijklaar geleverd

ONZE MERKEN

batavus elektrische fiets gazelle elektrische fiets
sparta elektrische fiets giant elektrische fiets
union elektrische fiets  

BEKIJK ONS ASSORTIMENT E-BIKES 

assortiment e-bikes