DIEFSTAL PREVENTIE E-BIKE

Een aantal tips om diefstal van uw e-bike te voorkomen:


Zorg ervoor dat u uw fiets neerzet op een plek die goed opvalt. Hierdoor valt het ook sneller op als iemand uw fiets mee wil nemen.
Zit er een afneembaar display op dan moet u deze er te allen tijde af halen wanneer u de fiets wegzet. U kunt er ook aan denken om de hele accu mee te nemen, vooral als u de fiets thuis weggzet, dan kunt u de accu ook nog binnen opladen (Dit is sowieso beter voor de accu als het buiten wat kouder is). In sommige gevallen is zelfs de accu bij de fiets geregistreerd zodat dieven helemaal niets aan de fiets hebben als er geen accu bij zit.
U moet de fiets altijd op slot zetten, ook thuis en het liefst met een extra hangslot voorzien van een keurmerk die in veel gevallen bij uw bestaande slot ingedrukt kan worden. Het voordeel hiervan is dat u maar 1 sleutel nodig heeft.
Zet u de fiets vast met een extra hangslot dan moet u erop letten waar u het aan vast zet en hoe. Heel vaak wordt een fiets aan een object vastgemaakt die makkelijk af te breken is. Zorg er ook voor dat het kettingslot niet te strak gespannen is. Dit is namelijk makkelijker door te knippen.

Mocht er onverhoopt uw fiets toch gestolen worden, zorg er in ieder geval voor dat u de volgende punten heeft opgeslagen:

Maak een duidelijke foto van uw fiets.
Schrijf het framenummer op van uw fiets. Deze vindt u meestal onderaan de schuine kant van het frame bij de trapas.
Schrijf alle gegevens van uw fiets op zoals merk, type, kleur en winkel waar u het heeft gekocht.
Bewaar uiteraard uw aankoopbewijs goed.
Het is aan te raden om een fietsverzekering af te sluiten zodat u in dit geval netjes uw aanschafwaarde terug ontvangt als de fiets niet ouder is dan 3 jaar.

Bekijk de verzekering van ANWB:

 

premie berekenen

 

terug

USP ebikewinkel Verzending GRATIS
USP ebikewinkel Op afspraak geleverd
USP ebikewinkel Altijd 10% korting of meer
USP ebikewinkel Geheel rijklaar geleverd

ONZE MERKEN

batavus elektrische fiets gazelle elektrische fiets
sparta elektrische fiets giant elektrische fiets
union elektrische fiets  

BEKIJK ONS ASSORTIMENT E-BIKES 

assortiment e-bikes