band plakken

Op deze pagina vindt u informatie over hoe u uw band kunt plakken


Benodigdheden:

Bandenplakkertjes, solutie, 3 á 4  bandenlichters en licht schuurpapier. Vaak te verkrijgen in een setje bij de fietsenmaker. Ook heeft u een fietspomp, een emmer water en een pen nodig.
 
Beschikt u niet over een fietstakel of standaard leg dan iets zachts op de vloer en zet vervolgens uw fiets op de kop er bovenop. U kunt denken aan karton. Het zou zonde zijn als u uw fiets hierdoor zou beschadigen.
 
Schroef allereerst het ventiel los. Daarna begint u met het loshalen van de buitenband met behulp van de bandenlichters. Steek voorzichtig met de ronde kant tussen de velg en de band. Lift de band omhoog met de lichter en steek de lichter achter een spaak. Doe dit nogmaals maar dan iets van de eerste af.
 
Herhaal dit nog een paar keer en u ziet de band van de velg loskomen.
 
Check of er geen scherpe resten in de buitenband zit anders heeft u zo weer een lekke band.
 
Nu kunt u de binnenband er tussen uit halen. Als u dit gedaan heeft schroeft u het ventiel weer in elkaar.
 
Pomp de binnenband redelijk vol op. Niet te vol want dan zit het vast tussen de velg en de vork van de fiets. Houd de binnenband steeds een gedeelte onder water tot dat u belletjes ziet. U kunt nog even verder checken of er natuurlijk niet nog meer gaten inzitten. Teken wel alvast het gaatje af door er met de pen een kruis door te zetten. Haal nu de ventiel weer voorzichtig los zodat de lucht er weer helemaal uit is.
 
Maak eerst de binnenband weer droog. Schuur nu de plek van het gaatje licht op en smeer er wat solutie op. Zorg er wel voor dat dit oppervlak groter is dan de plakker. Laat het iets opdrogen maar niet te lang. Plak vervolgens de plakker er op en druk dit vervolgens stevig aan. Laat dit in zijn geheel nog eventjes drogen.
 
Allereerst doet u de ventiel weer door het gat van de velg. Draai vervolgens eerst de ring op de ventiel. Draai de ring niet helemaal vast. Zet vervolgens de ventiel weer verder in elkaar.  Pomp nu de binnenband licht op zodat alle vouwen eruit zijn. Druk nu de binnenband weer terug tussen de buitenband en de velg.
 
Heeft u alles op zijn plek? Begin dan nu als eerste aan de andere kant van het ventiel met beleid de buitenband samen met de binnenband terug te “knijpen” op de velg. Doe dit om en om links en rechts van waar u begonnen bent. U zult merken dat dit steeds zwaarder wordt. Mocht u het niet meer lukken dan bent u waarschijnlijk bijna bij de ventiel gekomen. Pak nu weer een bandenlichter en lift voorzichtig het laatste stukje band over de velg.
 
Als het goed is heeft u alles op zijn plek. Het enige wat u nu nog moet doen is de band goed oppompen en het ringetje strak aandraaien.

terug

USP ebikewinkel Verzending GRATIS
USP ebikewinkel Op afspraak geleverd
USP ebikewinkel Altijd 10% korting of meer
USP ebikewinkel Geheel rijklaar geleverd

ONZE MERKEN

batavus elektrische fiets gazelle elektrische fiets
sparta elektrische fiets giant elektrische fiets
union elektrische fiets  

BEKIJK ONS ASSORTIMENT E-BIKES 

assortiment e-bikes