Fietsaccu onderhouden

fietsaccu onderhoud

Accu onderhoud van je fiets. De tips:


Voorbeeld: Het begint al kouder te worden en mogelijk denkt u dan niet direct aan uw elektrische fiets. Het is echter wel belangrijk om dit goed te onderhouden, juist tijdens deze koudere periode van het jaar! Hieronder volgen een aantal tips om uw elektrische fiets goed de winter door te helpen.

De accu op een warme plek bewaren

Bewaar de accu van uw elektrische fiets altijd op een plaats waar het niet kouder wordt dan 10 graden. Haal de accu in de winter altijd uit de fiets wanneer deze in een niet verwarmde ruimte wordt gestald. Zo behoudt u de capaciteit van de accu.

Accu laden bij het niet gebruiken van de fiets

Waarschijnlijk zult u minder snel op de fiets stappen wanneer het erg koud is buiten. De elektrische fiets zal dus in de wintermaanden minder worden gebruikt door de bestuurder. Laad de accu wel om de één á twee weken even bij om zo de accu in beweging te houden en verlies van capaciteit tegen te gaan. Bosch geeft voor hun accu's aan dat ze tot ongeveer 80% vol moeten worden geladen als ze niet worden gebruikt.

Moet de accu van de fiets altijd aan de lader?

Er is veel onduidelijkheid als het gaat om het laden van de accu. Om gelijk de bovenstaande vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten met welk systeem uw fiets is uitgevoerd. Is dit het bekende ION systeem van Sparta en Batavus dan is het antwoord: Ja! Dit komt omdat dit systeem wordt geleverd in combinatie met een druppellader. Een druppellader blijft continu de accucellen in beweging houden. Dit doet hij door de accu iets te ontladen en vervolgens weer op te laden. Wees niet bang dat dit veel stroom vergt, want dat is echt minimaal.

Voor alle andere systemen die bij ebikewinkel.nl verkocht worden geldt: is de accu vol, haal de lader dan van het stroom. Het is echt niet erg als hij de hele nacht eraan blijft zitten, maar ziet u dat de accu vol is dan kan het er gewoon vanaf. 

De belangrijkste punten op een rij:

  • + Accu bewaren in een omgeving waar het boven de 10 graden is.
  • + Laadt de accu tot 80% vol als u hem niet gebruikt
  • + Alleen het ION systeem moet continu aan de lader blijven

 

terug

USP ebikewinkel Verzending GRATIS
USP ebikewinkel Op afspraak geleverd
USP ebikewinkel Altijd 10% korting of meer
USP ebikewinkel Geheel rijklaar geleverd

ONZE MERKEN

batavus elektrische fiets gazelle elektrische fiets
sparta elektrische fiets giant elektrische fiets
union elektrische fiets  

BEKIJK ONS ASSORTIMENT E-BIKES 

assortiment e-bikes